Geschiedenis

In meer dan veertig jaar heeft DDCom een grote expertise opgebouwd. Vanaf onze start in 1972 deden we aanvankelijk veel ervaring op in met name after-sales. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een uiterst compleet en breed georiënteerd bedrijf met technische-documentatieafdeling en visualisatiestudio in eigen huis.

Ons team

Ons team bestaat uit meer dan twintig specialisten:

 • technische schrijvers

 • trainers

 • trainingsontwikkelaars

 • DTP-ers

 • 2D-tekenaars

 • 3D-visualizers en animators

 

Door al onze kennis en kunde te verbinden bieden we lokaal en (inter)nationaal meerwaarde als leverancier van gespecialiseerde technische content in woord en beeld voor diverse branches.

Woord & Beeld

Waarin ruim veertig jaar ervaring in documentatie en visualisatie bijeenkomt.

vrijstaand_Word&Image_001.png

‘Wij ontzorgen’

Onze technische kennis is in de loop der jaren diepgaand geworden. Omdat wij technologie doorgronden en weten hoe die wordt gebruikt, kunnen we een optimale verbinding tussen beide maken.

Onze specialisten werken nauw en naast elkaar samen. Daardoor gaat er geen kostbare tijd verloren. Van opdrachtgevers wordt een minimum aan begeleiding verwacht. Juist door onze diepgaande technische kennis is de doorlooptijd dan ook zo kort mogelijk. Vanaf het eerste contactmoment tot en met de oplevering denken we met u mee, onze integrale projectaanpak zorgt dan ook voor optimale content met substantiële kostenreductie en tijdwinst.

 
Icon_TechnicalKnowhow_White.png

Technisch inzicht

Technologie en technische producten hebben voor ons weinig geheimen. Omdat we onze technische kennis koppelen aan jarenlange ervaring, didactiek en gezond verstand, geven we meerwaarde aan producten als: handleidingen, trainingen en trainingsontwikkeling, e-learnings, 3D animaties, 2D visualisaties, gebruikers-handleidingen en uitleganimaties.

Icon_MakeLifeEasier_White.png

Ontzorgen

Door onze jarenlange ervaring en omdat wij technologie doorgronden, hebben onze specialisten een minimum aan begeleiding van u nodig. Vanaf het eerste contactmoment tot en met de oplevering denken we met u mee, wat resulteert in tijdswinst en een product naar wens.

Icon_CostReduction_White.png

Kostenbesparend

We hebben aan een half woord genoeg en werken efficiënt. Omdat we elk project geïntegreerd aanpakken, zijn onze tekeningen, animaties, exploded views en infographics eenvoudig en kostenbewust te combineren en toepasbaar in tal van media. Zo komen wij altijd met een budgettair optimale oplossing.

Ons proces

1. Probleem of vraag

Als ontwikkelaar, producent, verkoper en/of grootschalig gebruiker van technische producten heeft u behoefte aan heldere tekstuele en visuele inhoud en uitleg. Als documentatie- en visualisatiespecialist helpen we u deze behoefte in kaart te brengen.

2. Inventarisatie

Wij denken mee over mogelijkheden en passende oplossingen, op basis van uw wensen en beschikbare budgetten; geen project is ons te complex óf te klein.

3. Advies

Binnen ons team van meer dan twintig specialisten spreken we alle kennis en middelen aan om met optimale oplossingen te komen die desgewenst multi toepasbaar zijn. Nogmaals; uw wensen en budget zijn leidend. Ook houden we natuurlijk rekening met de eindgebruiker en het doel.

 

Onze oplossingen komen in diverse vormen:

 • 2D-animaties en 2D-tekeningen

 • 3D-animaties en 3D-tekeningen

 • Exploded views

 • Infographics

 • Technische animaties en tekeningen

 

De toepassingen die we kunnen adviseren en creëren zijn al even divers:

 • Gedrukte documentatie voor marketing, sales, aftersales, service, gebruik en onderhoud

 • Digitale documentatie, ook voor trainingen en e-learnings

 • Video en film voor instructies, promotie en uitleg

4. Realisatie

We spreken met u de planning inclusief deadlines af. Onze specialisten gaan aan de slag, waar nodig ondersteund door externe expertise – specialisten met wie we al jaren samenwerken, zoals vertalers, fotografen en web ontwikkelaars.

 

Bij grote en complexe projecten heeft u een vaste projectmanager of communiceert u rechtstreeks met onze uitvoerende specialist. Planning en budget worden zo altijd strikt bewaakt en onze manier van communiceren is duidelijk en efficiënt. Vanzelfsprekend wordt de voortgang tussentijds met u afgestemd.

 
 
 

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u weten hoe DDCom specifieke problemen voor uw organisatie kan oplossen of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!